Jeg kombinerer kognitiv atferdsterapi med somatisk terapi, og er opptatt av koblingen mellom kropp og sinn.

Jeg kombinerer klassisk psykologi med en kroppsorientert, holistisk metode, som betyr at jeg er opptatt av å minske avstanden mellom kropp og sinn og regulere nervesystemet. Folk kommer til meg for å få hjelp med angst, stress, følelsen av å ikke ha kontroll og være låst - når de er usikre på hva de skal endre for å få det bedre. 

Jeg vurderer helheten i livene til folk, og ser på hvor de bruker energien sin, hverdagen, historien - og jobber med å gjøre små og store endringer som skal få folk tilbake til her og nå. Tilbake i balanse.

Jeg studerte psykologi og sosiologi på Universitetet i Oslo i 8 år og har over 15 års erfaring som konsulent og rådgiver i de beste byråene i Norge, som redaktør, journalist, og som idrettsutøver. De siste årene har jeg dedikert meg til å utvide min kunnskap om hjerne, nervesystem, stress og holistisk psykologi. Denne reisen har gjort meg bedre rustet til å forstå kompleksiteten av den menneskelige opplevelsen, og gitt meg verktøyene til å veilede andre gjennom deres konkrete utfordringer.

Jeg har ikke bare studert en rekke emner innenfor psykologi og sosiologi - jeg har gjennom min egen reise mot å bygge et bedre liv og ta gode valg for meg selv, omfavnet en mer holistisk tilnærming. Vi er mer enn summen av våre deler, og ved å jobbe med helheten kan vi helbrede delene.

Jeg savner fokuset på mental styrke i klassisk psykologi. Separasjonen av den fysiske kroppen og tankene, og den diagnostiske modellen som utgangspunkt - som betyr at man setter diagnoser basert på symptomer, er ikke alltid hensiktsmessig. Jeg skulle ønske det var mer fokus på hvordan traumer setter seg i kroppen, epigenetikk og viktigheten av tilstedeværelse. Jeg tror på kraften av valg, vaner og miljø. Jeg tror ikke symptomer bare skal håndteres, eller at et sett symptomer nødvendigvis betyr at man har en diagnose.

Jeg tror alle kan bli mentalt sterkere - og at det handler om å jobbe mot å bli både fleksibel og motstandsdyktig. Noe må vi kvitte oss med, noe må vi legge til. Men viktigst av alt, for å bygge livet du ønsker, må du tro på at det er mulig - for det er det.

Les mer om min metode her.

En kort intro til noen av fagene jeg har studert:

Kognitiv psykologi vektlegger endring i tenkemåter som grunnleggende for bedring. Den følelsen vi opplever, om det er glede eller sinne, bestemmes i stor grad av vår forståelse - med andre ord kan samme underliggende emosjonelle aktivering tolkes vidt forskjellig, avhengig av hvordan vi tenker om den. Hva angår motivasjon for eksempel, er forventninger til egen mestringsevne avgjørende for hvordan vi setter mål og om vi kommer til å oppnå dem.

Helsepsykologi er grenseområdet mellom psykologi og somantisk medisin. Helsepsykologisk forskning undersøker sammenhenger mellom psykologiske og miljømessige faktorer og fysisk helse, og utvikler metoder for helsefremmende arbeid. Psykologiske faktorer er et ledd i et større samspill mellom blant annet genetiske predisposisjoner, livshendelser, sosial klasse og levemåte.

Sosialpsykologi omhandler hvordan individets tenkning, verdier, emosjoner, atferd og holdninger påvirkes av andre mennesker, og hvordan individet påvirker andre. Hvordan vi danner oppfatninger om andre mennesker, hvilke konsekvenser våre holdninger overfor andre har, hvorfor vi gjør som andre, hvorfor vi adlyder ordre og føyer oss, er spørsmål som fokuseres på i sosialpsykologi. Det handler også om hvordan vi forstår oss selv og våre egne reaksjoner.

Studiet av nære relasjoner i sosiologien handler om hvordan sentrale endringer i romantisk kjærlighet, parforhold, vennskap og foreldreskap påvirker relasjoner, og sammenhengen mellom relasjonen og samfunnet forøvrig. Noen av hovedtemaene er endring, intimitet, oppvekst og emosjonell kapital, kjønn, identitet og erfaring.

Nevropsykologi er studiet av fysiologien til nervesystemet og hvordan denne fysiologien henger sammen med både atferd og kognisjon - altså forholdet mellom hjernen og atferd. Hjernen styrer kroppen, tankene og følelsene våre, og hvordan vi behandler hjernen er avgjørende for hvordan vi har det.

Sexologi handler om menneskers seksualitet og seksuelle atferd med hovedvekt på psykologiske, sosiale og kulturelle aspekter. Seksuell identitet, kjønnsidentitet og seksualiteten som en sosial konstruksjon er vanlige fokusområder.

Hva kan jeg hjelpe deg med?

Angst, uro og traumer

Ved å kombinere kognitiv psykologi med somatisk, kroppsorientert terapi - jobber jeg med å forstå hva som skjer i hodet og få kontakt ned kroppen for å gjøre endringer. Jeg lærer deg teknikker for å få kontakt med deg selv. Vi ser på hvilke mønstre som ikke gjør deg godt, og hvordan vi kan få deg til et mer robust sted.

Tilknytningsproblemer og relasjoner

Mange av oss er redd for å bli forlatt, redd for å slippe noen helt inn og redd for å forplikte oss. Jeg hjelper par og enkeltpersoner med forhold og tilknytning. Vi ser på utgangspunktet ditt, og hva som ligger bak hvordan du har det i dag - grensesetting, selvtillit, traumer, tilknytning og hva du kan gjøre for å få mer tro på at du fortjener å ha det bra og å bryte gamle mønstre.

Nervesystem og emosjonell regulering

Jeg lærer mennesker at de kan stole på seg selv, at kroppen deres er trygg gjennom å øve på å stå i ubehagelige følelser, og bevisst respondere på følelsene på en sunn måte. Vi øver på å føle følelsene i kroppen, og sette sunne grenser. Å regulere nervesystemet er helt essensielt i enhver reise mot bedre psykisk helse.

Målsetting, stresshåndtering og balanse

Vi ser på hverdagen din i dag, hvor skoen trykker og hvor vi bør gjøre endringer for at du skal få det livet du ønsker deg. Jeg hjelper deg finne balanse og skape mer balansert livsstil ved å sette riktige mål og lage en plan for hvordan gå løs på dem. Få oversikt over det som føles uhåndterlig, og få tilbake kontrollen.

Bygge selvtillit og kjærlighet til deg selv

Hvordan du lar andre behandle deg reflekterer hva du synes om deg selv. Jeg hjelper deg å akseptere den du er, og se på årsaker til hvorfor du ikke føler deg bra nok. Vi jobber med atferdsmønstre og vaner - automatiske responser, og forsøker å bryte det opp for å skape rom for nye, sunnere vaner som gir deg bedre selvtillit og mer omsorg for deg selv.

Styrke deg i beslutninger

Om du vil ha ny karriere, ikke har det bra i forholdet, er usikker på valgene du tar eller bare vil lykkes bedre i livet, kan jeg hjelpe til med å styrke deg. Vi kan finne ut hvor styrkene dine ligger, hva du kan gjøre for å ta valg som tar deg nærmere det livet du ønsker. Ved å stå sterkt i oss selv og lytte til hva kroppen sier kan vi ta valg som er gode for oss.